Akülü Araba Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Akülü Araba Alırken Nelere Dikkat Edilir

Akülü arabalar da miniklerin en çok eğlendiği ve keyif aldığı oyuncaklardan biri olarak dikkat çeker. Günümüzde hem erkek hem de kız bebekler için pek çok farklı akülü araba modeli vardır. Ancak en iyi akülü araba modelini bulmak için bazı detaylara dikkat etmek gerekir. Akülü araba alımında göz önünde bulundurulması gerekenler için detaylara göz atabilirsiniz.

 

Akülü Araba Kullanımında Yaş Aralığı Kaçtır?

 

Akülü araba modelleri; 3 yaş ve üzerinde olan çocuklar için kullanıma daha uygundur. Fakat günümüzde üretilen bu şarjlı arabaların pek çoğunda artık uzaktan kumanda detayı yer alır. Bu özellik sayesinde de daha yürümeye yeni başlayan bebeklere dahi özel güvenlik önlemleri dahilinde bu araçlara binme zevkini tattırmak mümkündür.

 

Çocuklar için akülü araba modellerinde sunulan uzaktan kumanda sayesinde anne babalar kontrolleri her zaman ellerinde tutabilir. Bu kumandalar güvenli bir kullanım da sunar. Dolayısıyla akülü araba kullanımında yeni yürümeye başlayan bebeklerden büyük çocuklara kadar geniş bir skala ön plana çıkar.

 

Akülü Arabalar Çocuklar için Yeterince Güvenli mi?

 

Oyuncak seçimi her açıdan son derece zor bir işlemdir. Seçilen oyuncakların çocuklara fayda sağlaması, gelişimlerine olumlu yönde etkiler sunması ve minikleri eğlendirmesi en önemli detaylar arasındadır. Bunların yanı sıra güvenlik unsuru da oyuncak seçiminde dikkate alınan mühim detaylardan biridir.

 

Çocuklar için özenli bir şekilde dizayn edilen akülü arabalar bisiklet, kaykay ya da paten gibi oyuncaklar ile kıyaslandığı zaman daha güvenilir yapıdadır. Çünkü çocuklar paten, bisiklet, scooter veya kaykay gibi oyuncaklara bindikleri zaman yüksek hızlardaki çarpışmalara da maruz kalabilir. Ancak akülü arabalarda bu tip kazalar pek görülmez. Ayrıca bu oyuncakların miniklerin ağzına atağı ufak parçaları da yoktur. Bu sayede boğulma gibi tehlikeler de yaşamazlar.

 

Her ne kadar güvenilir yapıda olsalar dahi akülü arabalarda da bazı risk faktörleri söz konusudur. Bu noktada en büyük risk şüphesiz kullanılan alandan kaynaklı oluşur. Sürüş için engebeli alanlardan, su kenarlarından ya da trafiğe açık mekanlardan uzak durulduğu takdirde bu tip sorunlar da yaşanmayabilir. Emniyet kemerleri de akülü arabaların güvenilir olmasında rol oynar. Aynı zamanda kask kullanımı ile de ek bir güvenlik önlemi almak mümkündür.

 

Akülü Araba Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

 

Akülü araba alırken bazı detayların göz önünde bulundurulması gerekir. Bu detaylar kısaca şu şekildedir:

 

Alınacak akülü araba modelinin bebeğin yaşına uygun olup olmadığının kontrol edilmesi son derece önemlidir. Yaşına uygun olmayan ürünler bebekler için tehlike oluşturabilir. Ürün açıklamalarını inceleyerek yaş aralıkları hakkında bilgi alınabilir.

 

Akülerin kapasitesi de seçim aşamasında rol sahibidir. Yaş grubuna göre uygun kapasiteli modellere yönelmek daha doğru olur.

 

Uzaktan kumandalı modeller, küçük yaş grupları için idealdir.

 

Emniyet kemeri gibi ayrıntıların incelenmesi önerilir.

 

Akülü araba modelinin mutlaka garanti belgesi bulunmalıdır. CE Belgesi bulunan modeller, güvenli ve sağlıklı bir deneyim sunar. Ayrıca garanti süresine de bakılmalıdır.

 

Üretim sürecinde kullanılan malzemelerin bebek sağlığına zararlı olmamasına dikkat edilmelidir.

 

Aracın üzerinde bebeklere zarar verme ihtimali bulunan sivri kısımlar ya da keskin yerler olmamasına özen gösterilmelidir.

 

Akünün konulduğu kısmın vidalarla kapatılmış olması da önem arz eden detaylar arasındadır.

 

Akülü araba fiyatları da seçim aşamasında dikkat edilen detaylardan biridir. Hem kalite hem de bütçe açısından uygun modeller bulmak, avantaj sağlar.

 

Siz de Kraft ile çocuğunuz için en uygun akülü arabaları seçebilir, birlikte eğlenceli ve keyifli aktiviteler yapabilirsiniz.

 

 

Etiketler: alışveriş
Mayıs 09, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR